lauantaina, tammikuuta 09, 2010

Tavoitteita tulevaan ja juustosarvet


Jos olisin oikein reipas ja tekisin uuden vuoden lupauksia kokkailemisen suhteen, niin ainakin voisin pyrkiä kehittämään suunnitelmallisuutta ruokaostosten ja ruuanlaiton välillä. Luvattoman usein tekee jääkaapistaan oho, tällaistakin täällä on-löytöjä tai joutuu jopa heittämään ruokaa pois. Ja se vasta syökin naista! (Toinen salainen toiveeni ja pyrkimykseni on lopettaa kokonaan tehotuotetun kanan ja miksei muidenkin teholihojen ostaminen. Ne eivät ole voineet elää kovin onnellisina. :( Mutta tässä minulla todella on haastetta.)

Vanhenevan kermaviilin ja suolapalahampaan kolotukseen Miespuolinen hemmotteli minua tällaisilla juustosarvilla. Resepti on taattua Kinuskikissa-alkuperää ja kerrassaan mainioitahan näistä tuli!

Nopeat ja näppärät juustosarvet

16 kpl

Taikina:
2 dl juustoraastetta (jotakin makuisaa)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
½ dl öljyä

Täyte:
1 ½ dl juustoraastetta

Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhojen avulla molemmista n. ½ cm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa taikinapyörällä levyt kahdeksaan lohkoon.

Laita juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Voitele munalla. (Voit ripotella vielä pinnalle vähän juustoraastetta tai siemeniä, jos haluat.) Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.

Kovin kauaa tällaiset pikataikinaleivonnaiset eivät säily kovin freesinä, mutta meillä ei ollut siitä pelkoa. Viimeiset katosivat seuraavan päivän aamiaisella.