maanantaina, tammikuuta 25, 2010

Kertaustyylit: ankkaa, vihantaa ja hapanimelää
Sain ankaraa palautetta siskoltani, että tuo rumahko risoton kuva olisi kuulemma aika päivittää pois tuosta blogin etusivulta. Pakkohan sitä oli sitten jotain kokata ja yrittää saada jotain järkevää kuvaakin aikaan.

Tämä on osaksi vanhan toistoa ja vähän "aita on jo kaatunut-menoa", mutta maanantai-iltana töiden jälkeen ei välttämättä pysty muuhun. Kaapista löytyi viikonlopun kemujen ylijäämä ankkaa, viipaloitua paistettua rintafilettä. Siitä sitten jotain kehittelemään, ettei vaan joudu ruokaa pois heittämään. Wokkihan siitä syntyi, Kulinaarimurulan loisteliaalla hapanimeläkastilla. Tämä kasti on niin mainio ja niin helppo, että olisi syntiä ostaa sitä kaupan purkitettua Uncle Bensiä. Mutta vihannekset löysin pakastimesta, siksi se aita oli jo kaatunut.

Ankkaa ja kasviksia hapanimelässä kastikkeessa


1 iso sipuli
1 solo valkosipuli
öljyä paistamiseen
10 pientä tuoretta herkkusientä
400g kypsää ankan rintafilettä suikaloituna
(Tähän käy toki myös joku muu liha)
500g pussi pakastettuja wokkivihanneksi
1 satsi Kulinarimurulan hapanimelää soosia
kevätsipulisilppua

Laita ensin hapanimelä kastike tulemaan. Kastikken poreillessa kuori ja viipaloi tai silppua sipulit. Paista niitä öljyssä pannulla. Lisää mukaan puhdistetut ja halkaistut herkkusienet. Paista nopeasti ja lisää vielä ankkasuikaleet lämpenemään. Ja jos käytät jotain muuta lihaa niin kypsennä ne ennen sipuleita. Siirrä paistos pannulta sivuun. Lisää pannulle öljyä ja wokkaa pakastevihannekset nopeasti. Lisää mukaan sipuli-ankkapaistos ja hapanimeläkastike. Sekoita ja maista, lisää suolaa ja pippuria, jos tarvis. Koristele kevätsipulisilpulla ja tarjoile täysjyvänuudelien tai riisin kanssa.

Ja niin, ei tuosta kuvasta kovin häävi tullut. Mutta ainakin siinä on jotain muuta väriä kuin edeltävässä kuvassa.!