maanantaina, marraskuuta 23, 2009

Kanakorma


Kun ulkona on pimeää ja sateista, kaipaa mieli jotain mausteista ja lämmintä ruokaa. Pirteä väri ei myöskään ole pahasta. Ohje on osunut silmiin Pastanjauhajilta.

Ainsleyn kanakorma

1 rkl öljyä
1 sipuli, rouheasti paloiteltuna
3,5 dl luonnonjogurttia
2 dl kermaa
25 g voita
1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
1 kuivattu chilipalko tai 2 tl rouhetta
3 kynttä valkosipulia
3 rkl pinjansiemeniä tai mantelirouhetta
4 kanan rintafilettä paloiteltuna

Paahdettuja mantelilastuja ja korianteria annoksen pinnalle, tarjoiluun naanleipää tai riisiä

Laita uuni kuumenemaan 200 C:hen. Paista sipuli pannulla pehmeäksi. Laita paistos sitten blenderiin tai monitoimikoneeseen jogurtin, kerman, voin, suolan, kurkuman, chilin, valkosipulin ja pinjansiemenien kera ja ajele melko lailla tasaiseksi tahnaksi. Tai surauta sekaisin bamixilla.

Pilko kanafileet sopiviksi suupaloiksi. Laita palaset syvään uunivuokaan ja kaada maustetahna päälle. Paista noin puoli tuntia. Tarjoile riisin ja/tai leivän kera. Jos haluaa pientä lisäsäväystä, voi päälle vielä ripotella korianteria (yh!) ja paahdettuja mantelilastuja. Meillä yllättäen nämä koristeet jätettiin pois. Tosin korianterin voi korvata vaikka lehtipersiljalla!

Ja jos aikaa on reippaasti, kananpalojen voi antaa marinoitua kastikkeessa (jääkaapissa) pari tuntia ennen kuin laittaa vuoan uuniin.

Hyvä ja helppo, selkeä perusresepti. Ensi kerralla kokeilen silti tätä versiota, koska jäin kaipaamaan tuhdimpaa mausteisuutta. Tuisuutta tässä kyllä riitti, koska chilini oli melko äkäistä sorttia.