lauantaina, huhtikuuta 25, 2009

Heylin paronin Riesling


Jospa pitkästä aikaa laittaisi tänne jonkun viininkin. Sitäkin on meillä toki juotu talven aikana, ei käy kieltäminen. Aloitetaan vaikka tällä saksalaisella valkoviinillä, joka sopii aurinkoiseen ihanan lämpimään kevätpäivään mitä parhaiten. Saanko esitellä: Baron von Heyl Estate Riesling 2008. Tämä viinin on yllättäen puolimakea, olematta silti mitenkään ällömakea. Jutun taika piilee viinin mineraalisuudessa ja hyvässä hapokkuudessa. Tässä viinissä on herkkyyttä ja voimaa samaan aikaan. Tuoksussa on omenaisuutta, hunajaisuutta ja kukkia. Maku vastaa tuoksua ja jo edellä mainittu mineraalisuus ja hapokkuus on maulle ryhtiä.

Loistava aperitiivi ja alkoholiakin on vain noin 10%. Meillä tätä viiniä nautiskeltiin kylmän avocadokeiton parina. Sopi siihenkin mainiosti. Herkkä maku ei peittänyt avocadon herkkää aromia, hapot tasoittivat keiton rasvaisuutta ja pieni makeus toimi hyvin keiton täyteläisyyden ja pienen chilihipauksen kanssa. Ja jos äyriäisistä pitää niin tätä kannattaa kokeilla niidenkin seuraan.

Pakko kommentoida viinin nimeä. Jos ei ole ranskalaisten viinien nimet helppoja niin saksalaiset ovat samassa kisassa vähintään kakkosen. Ja etikettikin on aika omalaatuinen. Toki, kokonaisvaltaisen elämyksen tärkein osa on se pullon sisältö, mutta silti. :)

Soppakellari suosittelee!

Alkon numero: 580247. Hintaa pullotteella on 11,96 euroa.