perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Siskon pasta



Työkaverini antoi innoketta tehdä siskonmakkaroista tulisensorttista pastaa, vaikka otsikko taitaa viitata enemmänkin sukulaisiin. Mittasuhteet on vähän ehkä sinne päin ja ketsupin ja tomaattipyreen päätin lisätä ihan omatoimisesti. Siskonmakkara on ihan turhaan vähän aliarvostettu raaka-aine. Se on kerrassaan maukasta, kestää pakastamista ja taipuu moneen. Onhan se palleroiden puristelu vähän inhaa puuhaa, mutta sen voi aina ulkoistaa kanssakokkaajalle. Kerrassaan mainio, nopea arkipasta, vaikka näin perjantai-illlalle!

Tulinen siskonmakkarapasta

2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1-2 paprikaa
öljyä
paketillinen siskonmakkaroita
makeaa chilikastiketta
ketsuppia ja tomaattipyrettä
mustapippuria ja suolaa
Silputtua basilikaa ja persiljaa

Pastaa (cappellia, farfallea, penneä tms.)

Tarjoiluun tuoretta parmesaaniraastetta

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko sipulit, chili (siemenillä tai ilman, kuinka vain haluat) ja paprikat. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää tovin kuluttua siskonmakkarat pieninä palleroina. Anna kypsyä. Laita pasta kiehumaan. Mausta makkaraseos chilisoosilla, ketsupilla ja tomaattipyreellä. Suolaa ja pippuroi anna ja tekeytyä hetki. Sekoita keitetyn ja valutetun pastan kanssa ja lisää joukkoon reilusti silputtua basilikaa ja persiljaa. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.