tiistaina, heinäkuuta 15, 2008

Kiva kesävalkkari


Viime viikonlopun viiniyllättäjä oli Alkossa suhteellisen tuore tulokas Curious Chardonnay-Sauvignon Blanc 2007. Pullossa on sympaattinen strutsi-etiketti, markkinointimeininkiä siis. Vaan sisältö on ihan mielenkiintoinen sekoite, jossa chardista 90% ja Sblancia 10%. Olen tammitettujen valkoviinien ja erityisesti Chardonnayn suhteen vähän kranttu, mutta tämä maistui yllättävän hyvältä. Sauvignon Blanc hapokkaana rypälelajikkeena todella ryhdistää ja raikastaa tätä viiniä.

Uteliaana tsekkasin myös, oliko viiniä kenties jo ehditty kommentoimaan jossain aviisissa. Toki oli, viimeisin Viini-lehti rankkasi tämän valkoviinin uutuuksin palstallaan löydöksi, pisteitä 3 mutta hintaa vain 7,17€. Tuoksua kuvataan makean mausteiseksi ja hedelmäiseksi, kerman ja toffeen aromit voi bongata myös. Maku on tuhdin hedelmäinen mutta myös sitruunaa, joka raikastaa ja ryhdistää viiniä. Kelpo yleisviini kesäiltaan, kala- ja äyriäisherkkujen seuraan.



Viiniä nautiskeltiin sunnuntai-iltapäivän auringossa. Lounaan virkaa toimitti värikäs kana-kasvishässäkkä parilalta, kätevä valmistustapa edellisillan grilliruokien uudelleen viritttelyssä. Viini ei ollut minun hankintojani, osallistuin vain nauttimiseen. Kiitokset siis hankkijalle oivasta valinnasta!:)