torstaina, heinäkuuta 17, 2008

Lihapullat juustosydämellä


Pakastimesta löytyi paketillinen jauhelihaa ja jääkaapista koskenlaskijajuuston jämät. Yhdessä niistä syntyi lihapullat juustosydämellä. Ei hassumpi viritys pilvisen kesäpäivän lounaaksi. Blogistania on väärällään erilaisia lihapullareseptejä mutta lihapullat on aina in. Olkoon täällä nyt muistissa itselle ja vaikka Miespuoliselle, jos se joskus tällaista reseptiä tarvitsee. Tämänhän voi toki tehdä myös vaikka kalkkunan tai broilerin jauhelihasta, jos niikseen tulee.

Lihapullat juustosydämellä

1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
1 pieni kuivahatnut sämpylä murustettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria
kuivattua basilikaa ja timjamia
1-2 rkl sinappia
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 kananmuna
400g paistijauhelihaa
1/4 pkt Koskenlaskijan voimakasta sulatejuustoa

Sekoita kermaviini ja sipulikeittiainekset sekä murusteltu leipä (myös korppujauho käy) ja anna turvota noin 5 minuuttia. Mausta seos valkosipulilla, mustapippurilla ja yrteillä sekä sinapilla ja tomaattipyreellä. Lisää mukaan kananmuna. Suolaa ei kannata lisätä, sipulikeittoaineksissa on sitä reilusti. Lopuksi sekaan jauheliha ja kunnollinen sekoitus. Paloittele koskenlaskija mukaviksi kuutioiksi. Muovaile jauhelihamassasta reiluja pullia ja paina pallon keskelle palanen sulatejuustoa. Pyöristä pallo uudelleen ja laita pellille. Uunita noin 15-20 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile uusien perunoiden ja kesäkasvisten kera.