sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Kasvimaalla käymässä


Helsingin kasvimaani on ollut vähän lapsipuolen osassa tämän kesää. Ja siitä johtuen myös aikamoisen rikkaruohoston hyökkäyksen kohteena. Tänään viimein siivosimme palstaa, kiitokset vaan Savon "metsureille" avusta. Ilman teitä olisi mennyt varmasti tuplasti pidempi aika ja epätoivo olisi saattanut iskeä... Kummasti siellä vaan oli kuitenkin tapahtunut jonkilaista kasvua ja perunatkin olivat jo peukalon pään kokoisia. Jätettiin ne nyt vielä hetkeksi kasvamaan.

Riipaisin mukaan vähän salaattia, retiisejä, punamangoldia (mitähän siitä tekisi?) sekä muutaman söpön harvennusnauriin. Rucolan oli pistellyt poskeensa joku ihan muu, jälleen kerran. Parvekkeellakaan sitä ei oikein meillä kannata yrittää, kirvainvaasio menossa. Parvekkeen alapuolella on orapihlajaa, jossa kirvat juhlivat ja pistelivät menemään jo muutaman meidän orvokeistakin, vaikka minä kuinka tolutin. Epäreilua.

Yläkuvassa kukkii kultahelokki, sen väri on todella hehkuvan keltainen. Alemman kuvan kaunotar on valkoinen pioni(lajikkeesta ei tarkempaa tietoa), joka alkaa olla jo kukintansa ehtoopuolella.