tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Broileri-pastavuoka


Hyppysellisen ja Pastapään keittiössä oli tehty herkullisen kuuloista broileri-pastavuokaa. Pakkohan sitä oli sitten kokeilla, kun ei edes makaronin keittoon tarvinnut alkaa. Näpsäkkä ohje ja mentiinkin ihan kiltisti melkein niin kuin siinä neuvottiin. Ohje on siis lainatavaraa Sillä Sipulista. Voisin kuvitella, että tämä resepti toimisi myös jauhelihalla tai tunalla, jos haluaa varioida. Kuva on taas taattua vuokaruokamenoa, pah.

Broileri-pastavuoka


300 g pastaa (penneä, fusillia tms)
300 g broilerisuikaleita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1/2 dl kanafondia
1/4 dl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1-2 prk tomaattipyrettä
1/2 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla. Lisää sekaan paistumaan myös broilerisuikaleet. Tee sitten kastike kattilassa. Kiehauta vesi ja lisää siihen kanafondi. Sekoita vehnäjauhot öljyyn niin, että ne imeytyvät hyvin. Tämä on erikoinen kohta ohjetta sillä ¼ dl öljyä ja 1 dl jauhoja tulee sellaiseksi klimpiksi että oksat pois. Kyllähän se ”imeytyy hyvin”, mutta tuntuu oudolta heittää tuollainen klöntti nesteen sekaan suurustamaan. No, joka tapauksessa se jauho-öljy-klöntti heitetään kanafondiliemeen ja sekoitellaan. Kun antaa kiehua noin viisi minuuttia, niin kyllä se sinne pikku hiljaa tasoittuu. Minulta tosin meinasi loppua jo usko tässä puuhassa. Sitten lisää tomaattipyre (meillä 2 purkkia), mausteet, ruokakerma ja juustoraaste. Sekoittele niin että juusto sulaa kastikkeeseen. Sitten enää kaikki ainekset vuokaan. Kaada ensin voideltuun uunivuokaan pastat raakana. Lisää broilerisuikaleet ja sipulit ja lopuksi kastike. Sekoita koko komeus. Ripauta vielä hieman juustoraastetta pinnalle. Kypsennä vuokaa noin 50 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Kokeilin paistaa vuoan valurautapadassa (paistoin sipulit ja kanat samassa padassa-->muka vähemmän tiskiä), paistoaikaa ja lämpötilaa olisi pitänyt varmaankin hieman vähentää, pata paisteli sapuskan hieman kuivahkoksi. Mitäpä tuosta, meille tämä maistui loistavasti!