maanantaina, kesäkuuta 09, 2008
Viikonlopun helpot herkut
Kasvimaan ensisato on jo korjattu!(Ruohosipulia ja kaksivuotista persiljaa ei lasketa...) Toukokuun alussa kylvetyt retiisit olivat jo ehtineet tehdä somat pienet violetit juurikkaat. Kuivan kevään ja niukahkon keinokastelun takia palleroiset olivat melkoisen ärtsyn makuisia. Mutta pitihän ne maistella. Silppusin pompulat kesäkaalisalaattin oliiviöljyn ja balsamicon kanssa lempeytymään.
Kaalisalaatin kanssa maistuivat intialaisittain maustetut, grillissä paistuneet kanan fileet. Yleensä en pidä valmiista maustesekoituksista, mutta NoMun juttuihin olen kyllä vähän hurahtanut. Erinomaisen positiivista NoMun tuotteissa on se, ettei niissä yleensä ole lisättyä suolaa. Jokainen suolatkoon ruokansa oman makunsa mukaan! Kesämökkiolosuhteissa valmiit sekoitukset ovat erinomaisen käteviä, koska maustearesenaali ja säilytystilat ovat yleensä hieman suppeampia kuin kaupunkiköökissä. Ja jos joku vielä väittää, että marinadin tekemiseen menee niin kauheasti aikaa ja vaivaa niin käyköön ostamassa paketin NoMun mausteseosta. Takaan, ettei marinadin tekemiseen mene kuin muutama minuutti ja lopputulos on paljon maukkaampi kuin kaupan valmiiksi marinoidut mössöt.
Kesäkaalisalaatti
1 pieni kesäkaali
reilu nippu ruohosipulia silppuna
nippu tuoreita retiisejä suikaleina
kastike:
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
tilkkanen omenamehua
suolaa ja pippuria myllystä
hippunen sokeria tai hunajaa
basilikaa ja timjamia
Jogurttimarinoidut kanat intialaisella twistillä
maustamatonta jogurttia
suolaa
Nomu Indian-mausteseosta (Nimi nykyisin NoMu Masala), joka sisältää:
korianteria,chiliä, jeeraa, sinapin siemeniä, mustapippuria, sarviapilaa, kurkumaa, kuminaa, curryn lehtiä, kanelia, kardemummaa, laakerinlehtiä
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Anna kanojen maustua vaikkapa yön yli. Pyyhi enimmät marinadit pois ja grillaile lempeällä hiilloksella kypsiksi.