lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Vaniljainen pannacotta ja marinoidut mansikat


Perjantaina meillä illasti vieraita vähän kauempaa. Olin yrittänyt valmistella mahdollisimman paljon edellisenä iltana, että ehtisin seurustella vähän vieraidenkin kanssa. Pannacotta valikoitui menun jälkruuaksi, koska siitä ei voi kukaan olla pitämättä ja sen voi todella huoletta tehdä valmiiksi edellisenä iltana. Lisäksi sain hyvän syyn vihdoinkin hankkia nämä sievät pienet annosvuoat.

Miepuolinen huolehti pannacottan valmistuksesta, minä vain marinoin mansikat. Reseptiä oli kuulemma katsottu Ruokalasta, aika samankaltainen kuin mitä Bella Vanillan Rossanakin vinkkasi.

Vaniljainen pannacotta ja marinoidut mansikat

Pannacotta:

4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2,5 liivatelehteä

Marinoidut mansikat:
vajaa 1/2 litraa mansikoita
sokeria
tuoretta minttua tai hipaus kuivaa
sitruslikööriä tai jos ei löydy niin voit korvata vaikkamesimarja-vadelmaversiolla

Laita liivatelehdet 10 minuutiksi likoamaan kylmään veteen ja kiehauta sillä välin kattilassa kerma, maito, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko, josta siemenet on rapsuteltu kerma-maidon sekaan. Pidä seos kuumana ja lisää puristettu liivate joukkoon hyvin sekoittaen. Siivilöi pannacotta massa ja jaa se annosmaljoihin tai laseihin. Jos huuhtelet annoskulhon kylmällä vedellä ennen massan kaatamista siihen sinulla on mahdollisuus onnistua kumoamaan valmis tuotos annokseksi lautaselle. Meillä tämä ei ollut tarpeellista. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Valmistele mansikat: Perkaa ja pilko kulhoon. Sokeroi makusi mukaan ja mausta mintulla sekä liköörillä. Anna tekeytyä muutaman tunnin. Tarjoile pannacottan kanssa.

Ai niin, tästä varmaan herää kysymys, mitä muuta meillä mahdettiin illastaa. Kukkakaalikeittoa, possukkaa ja pottua sekä tomaattikastia. Niistä sananen jossain vaiheessa.