keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Tortilla española



Näin viikolla tuntuu siltä, että ruuanlaittomme on todella päämäärätöntä. Viikonlopun vietosta tuppaa aina jäämään jotain ylimääräistä, josta sitten yritän ideoida sapuskaa viikolle. Moussaka-munakoison jälkeen kaapissa lymyili edelleen keitettyjä uusia pottuja. Mitä kummaa niistäkin taikoisi? Vastaus löytyi Polkkapossulta: no Torilla española, tietysti! Mukaan liitettiin vähän pekonia sekä vihanneslaatikossa kovaa kyytiä vanheneva paprika. Kerrassaan herkullista, tätä pitäisi tehdä useammin eikä vain hätäpäissään

Tortilla española

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 keltainen paprika
8 pientä keitettyä uuttaperunaa
pekonia
5 kananmunaa
timjamia
basilikaa
suolaa
mustapippuria
basilikaa silppuna

Viipaloi tai silppua sipuli, pilko valkosipulinkynsi ja paprika. Leikkaa perunat ja peksu viipaleiksi. Valitse hyvä paistinpannu, kaada rypsiöljyä sille ja freesaile sipuleita ja paprikaa hetki. Lisää perunat ja pekoni ja paistele taas hetki. Riko kananmunat kulhoon, lisää mausteet. Suolaa ei tarvita paljoa, koska pekonissa on reilusti suolaa. Sekoita seosta haarukalla ja kaada pannulle muiden ainesten päälle. Levitä tasaiseksi. Pienennä levyn lämpötilaa ja laita kansi pannun päälle. Ruoka saa hautua siellä vajaat kymmenen minuuttia; älä kuitenkaan polta sitä. Käännä tortilla lautasen avulla ympäri ja paistele toinenkin puoli kypsäksi. Silppua päälle basilikaa ja tarjoile.