tiistaina, kesäkuuta 17, 2008
Testattu juttu: Mausteinen makkara-riisipata
Tämä oiva makkararesepti on alkujaan Ruokatorstai-kirjasta. Sillä Sipuli-blogissa on toimittu erinomaisina kirjan esilukijoina ja kokeilijoina, joten sieltähän tämä minunkin silmiini osui. Resepti muuntui hieman matkalla, koska kaapissa ei ollut chorizoa, salamia eikä mitään mausteista makkuria vaan ehtaa kotimaista Maaherranmakkaraa. Lisäsin sitten chiliä ja tabascoa hieman ronskimmalla otteella niin johan oli mausteisempi meininki. Mainio eväsruoka työpaikkalounaaksi!
Mausteinen makkara-riisipata
Paketillinen Makulihan Maaherran makkaraa (400g chorizoa) paloiteltuna
sipuli pilkottuna
1 solo valkosipuli hienonnettuna
porkkana pilkottuna
paprika pilkottuna
1 rkl öljyä
2 dl risottoriisiä
1 tölkki tomaattimurskaa (oli iso 500g tötsä)
2 dl lihalientä
laakerinlehti
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
kuivattua chiliä myllystä rouhaistuna
Tabascoa muutama tippa
hiukan suolaa
silputtua persiljaa
Kuullota sipuli kuumassa öljyssä. Lisää riisi ja hämmennä hetki. Sekoittele muut kasvikset joukkoon. lisää tomaatti ja lihaliemi. Mausta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Hämmennä kypsymisen aikana, ettei seos tartu padan pohjaan. Tarkkaile nesteen määrää ja lisää tarvittaessa. Lisää makkarat. Ohjeen mukaan makkarat kannattaa pyöräyttää pannulla, tee niin, jos jaksat. Tarkista lopuksi vielä maku ja suolan määrä, varsinkin jos olet lisännyt nestettä kypsymisen aikana. Ropauta pinnalle silputtua persiljaa