maanantaina, kesäkuuta 16, 2008
Raidallinen possunfile
Tuskaillessani viikonlopun vierastarjoiluja, vinkkasi työkaverini tästä oivasta possunfileestä. En yleensä ole possunlihan suurin fani, mutta pakko myöntää, että tämä oli hyvää ja vieraatkin kehuivat kovasti. Kuva uuniin menossa olevista pötkylöistä ei tee oikeutta makunautinnolle, valitettavasti. Mutta lyhyestä virsi kaunis, näin se meni:
Possunfile pekoniin kääräistynä
riittää neljälle
reilu 500g possun sisäfilettä
1 pkt pekonia
pestoa
Dijon-sinappia
suolaa
pippuria
Siisti possunfilee ja paista siihen pinnat pannulla. Suolaa ja pippuroi. Sivele filee pestolla ja sinapilla ja kiedo se sitten pekoniin. Paista uunissa 175-200 asteessa kypsäksi, sisälämpötila noin 75 astetta. Viipaloi tarjoiluastiaa ja tarjoile keralla vaikkapa uunijuureksia ja rosmariiniperunoita.