maanantaina, huhtikuuta 21, 2008

Terveysruokaa - Curry-porkkanakeittoUusimmasta Maku-aviisista bongautui tämä simppeli ja maukas porkkanakeitto, joka on alkujaan ruokatoimittaja Eeva Salosen käsialaa. Maukasta evästä töihin eikä ihan kamalan epäterveellistäkään...

Ja ihmetyksen aihe: Miksi kummassa currytahna roiskuu ihan mielettömästi, kun sitä keittelee öljyssä. Lämpötilat ovat yleensä ihan maltilliset vai kuuluuko tämä vain asiaan? Kertokaa nyt ihmeessä mulle! :)

Curry-porkkanakeitto

4:lle

5 kpl / 500g porkkanaa
3 kpl / 250g jauhoista perunaa
1 sipuli
öljyä
1-2 tl currytahnaa
1 l kuumaa kasvislientä
1 tl suolaa
1 tlrakuunaa
1/2 tl mustapippuria

Kuori ja kuutioi porkkana, peruna ja sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa ja keitä currytahnaa hetki ja lisä sitten kasvikset. Kuullota koko setti kullankeltaisiksi ja lisää kuuma liemi joukkoon. Hauduta hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 30-40 minuuttia. Soseuta keitto ja mastsa se makusi mukaan suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Tarjoile rapsakan leivän kanssa ja pirskauta tarjoiluvaiheessa päälle muutama pisara oliiviöljyä.

Jos haluaa vähän lisäkaloria matkaan niin tilkka ruokakermaa tai kookoskermaa ei olisi varmaan lainkaan pahitteeksi. Mutta menetteli mainiosti raejuustonkin seurassa.