tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Chilillä ja paprikalla höystetty kanapasta


Sen lisäksi, että kevätaurinko paljastaa armotta kaikki mahdolliset pölykertymät ja likaisen harmaat ikkunat, se tuntuu tunkeutuvan myös keittiön kaapistoihin. Jams Jokapäiväisen leivän keittiössä jo nostikin aihetta esille.

Itse kurkkasin tänään jääkaappiin, ja yritin käyttää pois kaikki vanhenemaan päin olevat tarvikkeet. Pyrin siihen, että tuoretuotteita tulisi ostettua sen verran, mitä käytetäänkin. Yleensä onnistun hyvin mutta sattuuhan niitä erheitäkin. Jokatapauksessa, ajatuskin kuiva-ainekaappien siivoamisesta alkaa jo valmiiksi hikoiluttaa... Puhumattakaan ajatus ikkunanpesusta, puuh!


Chilillä ja paprikalla höystetty kanapasta
(Jääkaapin tyhjennyspasta)

1 iso sipuli
1 solo valkoispuli
kuivattua chiliä tai sambal oelekia
öljyä
1 suippopaprika silputtuna
1 kypsäs kalkkunan filepihviä kuutioituna
100g tuorejuustoa
2 rkl sweet chili-kaffirlime maustekastiketta
suolaa, pippuria, timjamia ja persiljaa tai korianteria

Silppua sipulit ja paistele niitä tovi lempeällä lämmöllä öljyssä chilin kanssa. Nakkaise joukkoon silputtu paprika ja hetken päästä myös kypsä kalkkuna kuutioituna. Paistele taas tovi ja lisää sitten jääkaapin uumenista bongaamasi tuorejuusto tai mikä muu maitovalmiste tahansa. Sen voi myös jättää pois, jos ei jääkaapista löydy. Annan juuston sulaa ja mausta vielä lopuksi sweet chilisoosilla. Suolaa,pippuroi ja mausta makusi mukaan. Tarjoile pastan kera.