maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Paluu arkeen - siskonmakkarapata



Mainiosta uudesta ruokablogituttavuudesta, Sillä Sipulista löytyi tämä oivallinen siskonmakkarapadan ohje. Resepti hieman muuntui käsittelyssäni, tähän sai niin näppärästi upotettua reilusti kasviksia ja juureksia. Arkinen puurtaminen alkoi tämän siivin mitä mainioimmin, tämä oli näppärää lounasruokaa evääksi töihin. Parani vain entisestään pling-uunin hellässä huomassa! Lisukkeena toimi riisi, vaikka sen sopivuutta alkuperäisreseptin yhteydessä hieman epäiltiinkin... :)

Mausteinen siskonmakkarapata

öljyä
1-2 rkl punaista currytahnaa
(riippuen ihan siitä, miten tulista ja mausteista haluat)
garam masalaa
3 sipulia
3 porkkanaa
1/4 lanttua
pätkä palsteria
palanen juuriselleriä
1 suikulainen paprika
paketti Muttin valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
vettä
2 rkl tomaattipyrettä
500g siskonmakkaraa
suolaa ja pippuria tarvittaessa

Kuori ja lohko sipulit sekä pilko juurekset ja paprika. Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannussa ja lisää currytahna. Pyörittele hetki, lisää sipulilohkot ja pyörittele vielä tovi. Lisää silputut juurekset ja jatka pehmentelyä, lisää sitten vielä paprika. Perään tomaattimurska ja reilusti purkinhuuhteluvettä sekä muutama ruokalusikallinen tomaattimurskaa. Keittele tovi, jotta juurekset alkavat pehmentyä, noin 10 minuuttia, riippuen juurepalojen koosta. Puristele sekaan vielä siskonmakkarat ja keittele vielä hetki, että makkarat ehtivät kypsyä. Tarkista maku ja toimi, mikäli tarpeellista.