sunnuntai, huhtikuuta 13, 2008
Kotiinpaluu ja vihreä parsa-perunasalaatti
Pastan ja pizzan uuvuttamat matkalaiset ovat palanneet koto-Suomeen. Kotiin paluun kunniaksi teki mieli jotain raikasta. Italiasta oli mukaan tarttunut nippu erinomaisen tuoretta parsaa, joka löysi tiensä perunasalaattiin. Seuraksi paistettiin vähän lihaa ja nautiskeltiin tilkkanen valkoviiniä. Parsasalaatti ratkaisi viinivalinnan ja pulloksi valikoitui Jackson Estaten Sauvignon Blanc.
Soppakellarin parsakausi on sitten avattu tämän kevään osalta, ensimmäiset parsat nautiskeltiin Italiassa. Pitäkin alkaa mietiskelemään huhtikuun ruokahaastetta, Ketun keittiö on julistanut aiheeksi nimittäin juurikin parsan.
Koitan saada jonkinlaista matkaraporttia aikaan pikapuoliin...
Vihreä parsa-perunasalaatti
noin 400-500g parsaa
10 kiinteää perunaa
3 kevätsipulin vartta
1/2 kurkku
100g fetaa
reilu nippu rucolaa
muutama ruokalusikallinen kapriksia
kastike:
limellä maustettua oliiviöljyä
(tai oliiviöljyä ja limen mehua)
hunaja-omenaviinietikkaa
karkeaa Dijon-sinappia
sokeria
suolaa ja pippuria
Käsittele parsat ja kiehauta ne napakan kypsiksi, jäähdytä. Keitä perunat, kuori ja jäähdytä. Pilko kurkku, sipuli ja feta ja yhdistä ne perunan ja parsan kanssa. Revi sekaan rucola ja nakkaan mukaan vielä kapriksia. Sekoita kastike ja anna maustua tovi jääkaapissa. Nautiskele lisukkeena lihan kanssa, raikkaan valkoviinin seurassa.