keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008
Savupeurapiiras
Päästäisen jälkeen jääkaapissamme lymyili pieni kimpale savustettua peuraa, kiitos enoni metsästysharrastuksen ja perjantaina nautitun sukulounaan. Viikon ensimmäisen työpäivän jälkeen luennon kautta kotiin tullessa en paljoa jaksanut eviäni heilutella seuraavan päivän lounaan edistämiseksi. Niinpä tämä peura päätyi piiraaseen, ne kun ovat mitä mainiointa lounasmuonaa kera raikkaan salaatin. Työnnettyäni piiraan uuniin huomasin sitten unohtaneeni tomaatit ja persiljat pöydälle... Ja vaikka kuinka kannatan itse tehtyjä piirastaikinoita, niin illalla klo 20 illalla ruoanlaittoa aloitellessa valmispohja kuulostaa todella hyvältä idealta!
Lounaspiiras purjosta, savustetusta peurasta ja kirsikkatomaateista
1pkt sunnuntain piirakkataikinaa makusi mukaan
Täyte:
200g savulihaa kuutioituna
2 dl purjoa suikaloituna
10 kirsikkatomaattia puolitettuina
persiljasilppua
2,5dl Crème Bonjour cuisinea (vs & yrtti)
1 dl ruokakermaa tai maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
pinnalle: 1 dl juustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Taputtele ja levittele piirakkataikina uunivuoan pohjalle (halkaisija noin 28cm). Paista pohjaa uunin alatasossa 10 minuuttia. Silppua täyteainekset sopiviksi paloiksi ja levitä ne esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kermat ja fraichet sekä kananmunat. Mausta pippurilla. Suolaa ei ainakaan meillä tarvittu, peurassa sitä nimittäin piisasi. Kaada seos muiden täytteden päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Jatka paistamista noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.