sunnuntai, maaliskuuta 30, 2008

Lauantainen pastalounas


Viikonlopun aloituksena oli pirtsakat kuntosalijumpat ja sen jälkeenhän oli ihan hirmuinen lounasnälkä. Pasta pitää tiellä ja jääkaapista löytyi kaikenlaista mukavaa sekaan laitettavaa niin tällainen lounaspasta sitten syntyi.

Yrttinen kalkkuna-pinaattipasta

1 sipuli pilkottuna
1 solo valkosipuli silputtuna
öljyä
paistettua ja yrttimaustettua kalkkunan rintafilettä
pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
10 kirsikkatomaattia puolitettuna
liraus valkoviiniä
1/2 sitruunan mehu
(hieman aurajuustomurua)
timjamia
rakuunaa
suolaa ja pippuria

keitettyä ja valutettua protsku- tai ruispastaa
tarjoiluun vastaraastettua parmesaania

Laiskista sipulit öljyssä pannulla, lisää sekaan valkoviiniä. Nakkaa mukaan kypsä kalkkuna, pinaatit ja kirsikkatomaatit. Höystä keitos yrteillä ja sitruunamehulla. Nappaa sekaan vielä juustomurut tai vaikka tuorepjuustoa, tai jätä se väliin, mikä ikinä onkaan jääkaappisi tilanne asian suhteen. Mausta vielä makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita pastan joukkoon ja tarjoile parmesaaniraasteellä höystettynä.