sunnuntai, maaliskuuta 23, 2008

Pelkkää pashaa


Karjalaiset sukujuuret velvoittavat Pääsiäisenä pashan syöntiin... Tällä ohjeella on menty meillä yli kymmenen vuotta. Useimmiten toteutuksesta vastaa äiti ja koristelusta sisko, niin tänäkin vuonna. Itse osallistuin ahkerasti syömiseen.

Perinteinen pasha


150g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
500g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
(35g mantelilastuja)
1 vaniljatanko

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.Kaadas seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos vetelöityy ja alkaa höyrytä. Lisää seokseen vaniljatanko sisuksineen. Jäähdytä noin 2 tuntia. Lisää seokseen halutessasi mantelilastuja. Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään tai kahvinsuodattimeen. Laita painon alle kylmään. Kumoa pasha seuraavana päivänä ja koristele halutessasi hedelmillä tai pääsiäisrakeilla.

Ohje Valion kirjasta Tervetuloa juhlaan, ihanaiselta 90-luvulta.