keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2008

Hapankaalipiiras


Kiirastorstaiksi suosittelen valmistamaan Kulinaarimurulassa lanseerattua hapankaalipiirasta, joka auttaa kaikenlaiseen kurjuuteen ja kurimukseen. Meillä piiraan toteutuksen hoiti Miespuolinen, (Kukapa muu, minähän en viime aikoina juuri ole kauhan varressa vaikuttanut!) sillä aikaa kun minä olin päiväunilla. Piirakkaa maistelemassa oli mukana lauma sukulaisia ja 99,9%:n mielestä tämä oli oivaa. Myös minun mielestäni! Seuraavalla kerralla saatan tosin tuunata tätä ja laittaa mukaan paisteltuja pekonikuutioita...

Välispiikin hapankaalipiiras

paketillinen ruis-perunataikinaa
2 munaa
purkillinen ranskankermaa (kevytkin käy)
400 g hapankaalia (juu, Rasilaista)
2-3 dl juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Painele sulanut taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa 10 minuuttia. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin ranskankerma, hapankaali sekä muutama desi juustoraastetta. Kaada seos esipaistuneelle pohjalle ja ropsauttele vielä hieman juustoraastetta piiraan päälle. Paistele vielä 20-30 minuuttia.

Anna piiraan rauhoittua ja jäähtyä väähn uunista ottamisen jälkeen ja ennen syömistä. Olutta tahi Rieslingiä kyytipojaksi!