torstaina, helmikuuta 28, 2008

Siskonmakkarasoppa intialaisella twistillä


Pastanjauhantapajan kautta saapui keittiöömme Tuulentuvan ihana siskonmakkarasoppa, intialaisella twistillä. Tästä olin haaveillut kauan ja nyt se sitten osui kohdalle. Kauhan varressa oli Miespuolinen ja ohjekin vähän eli matkan varrella, tässä meidän versio, linkin takana enemmän alkuperäisversio.

Kovin esteettistä tästä keitoksesta ei tullut, mutta maku oli lämmittävä ja kerrassaan maukas. Kiireinen perhenemäntä saattaisi korvata juuresten raastamisen jollain pakastevihannessuikulapussukalla.

Siskonmakkarasoppa intialaisella twistillä

öljyä
3 tl currya (tai maun mukaan, mieluimmin reilusti)
1 l vettä
1 kana- tai kasvisfondia
1 iso sipuli
200 g porkkanaa
200 g lanttua
200g palsternakkaa
500 g siskonmakkaraa (/kanasuikaleita)
200 g valkosipulituorejuustoa

Raasta lanttu, palsteri ja porkkana karkeaksi raasteeksi sekä silppua sipuli. Sekoita curry ja öljy kattilassa ja kuumenna, kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Lisää vesi ja liemikuutio. Lisää kiehuvaan veteen raasteet ja kiehuttele hiljaksiin noin 15 minuuttia. Purista raaka siskonmakkara kuoresta pikkuisina palleroina suoraan keiton joukkoon, ja anna keiton kiehua hetken aikaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kiehuttele vielä sen aikaa, että makkarat ovat kypsiä ja juusto sulanut. Jos sattumoisin äytät kanasuikaleita lisää ne keittoon kypsiksi paistettuina.