perjantaina, helmikuuta 29, 2008

Bon Vivantin antimet

Viime viikonloppuna virkistäydyttiin siis Itämeren aalloilla ja Tukholman tunnelmissa. Laivalla pistäydyimme illallisella Bon Vivant-ravintolassa, joka taisi olla noin hiihtoloma-aikaan ihan rauhallinen ratkaisu. Ja kiitokset muuten vielä J&J:lle mainiosta risteilystä ja seurasta.

Mitenkään erityisen sävähdyttävä Bon Vivant ei ollut mutta ilta sujui mallikkaasti ja tasaisen varmasti. Viinilista oli ilahduttava, ruoka hyvää, selkeää ja kaunista, miljöö klassinen ja palvelu melko huomaamatonta mutta silti mukavan ystävällistä. Kannattaa kokeilla!

Menu Bon Vivant (41€)

Timjamimarinoitua lampaanulkoseläkettä
karamellisoitua mustajuurta

Fasaaninrintaa voitaikinalehikäisessä
kermaista timjamikastiketta ja paahdettuja vihanneksia

Tyrnijäädykettä ja sharonhedelmähilloketta

Alkuruoka
Jos joku väittää karitsan maistuvan villalle, kannttaa kokeilla tätä.
Hauskin osanen tässä annoksessa oli makeaksi karamellisoidut mustajuuret. Maistuvatko ne enää mustajuurelle, tiedä sitten. Kuva on muuten vain 1/3 annoksesta, ei ole tuota zoomia...Pääruoka
Pääraaka-ainetta fasaania oli reilusti ja löytyipä sen uumenista yksi haulikin! Kastike oli maistuva, sitä olisi lehtevän lehikäisen kanssa mennyt enemmänkin.Jälkiruoka
Jälkiruokana tarjoiltu tyrnijäädyke oli oikeastaan koko seurueemme mielestä liian makea. Jotenkin tyrnin omat ominaisuudet jäivät jonnekin kermaisuuden ja sokerin alle. Silti, ihan hyvää ja viimeistään tämä sokeri-kermapommi teki olon kylläiseksi. Annoskoot olivat siis ihan kohdallaan.Viinipakettia emme tällä kertaa ottaneet vaan olimme liikenteessä ihan pullotavaralla. Jälkiruokaviininä tosin nautimme suosituksen mukaiset lasilliset Breuerin Bischofsberg Ausleseä, joka jäi mielestäni auttamattomasti makean jäädykkeen jakoihin. Viini itsessään oli oikein oivallista, ainoastaan hieman väärässä seurassa minun mielestäni.