sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Ihan parhaat Lindströmin pihvit


Jostain syystä omat kokeiluni Lindströmin pihvien kanssa ovat päätyneet aina pienoiseen pettymykseen. Borchkeiton jäljiltä taloudestamme löytyi punajuuria ja rohkaistuin yrittämään tätä klassikkoherkkua jälleen kerran. Päätin pelata todella varman päälle ja ohjeistin itseni Polkkapossun opein. Etikkapunajuuret jouduin korvaamaan tuoreilla versioilla, jotka raastoin ja esikypsensin pannulla kera punaviinietikkatilkan. Tämä jäikin ainoaksi sovellukseksi ja nyt onnistui! Loisto-ohje!

Lindströmien seurana lautasella kermaista kanttarellimuhennosta, innoituksensa sekin sai Polkkikselta. Perunamuusin lisäkeosuus lienee melkein itsestäänselvys. Lindströmit kuuluvat muuten eväsruokien ehdottomaan aateliin. Aiheuttavat taattuvarman annoskateuden kanssalounastajissa. ;)

Lindströmin pihvit Polkkapossun tapaan

400 g nauta(-sika) jauhelihaa
1 sipuli
n. 15 kaprista
2 etikkapunajuurta
1 peruna
2 kananmunaa
3/4 dl ruokakermaa
valkopippuria
1½ tl suolaa

Laita blenderiin pieneksi lohkotut punajuuret, kuutioitu sipuli ja kaprikset. Älä kuitenkaan anna masan mennä liian hienoksi. Kaada kasvismassa pois blenderistä kulhoon ja lisää raaka raastettu peruna. Sekoita toisessa kulhossa jauheliha, kananmunat, kerma ja mausteet. Yhdistä massat. Öljyä kädet ja tee taikinasta sopivan kokoisia pihvejä (kannattaa tehdä aika paksuja ja pieniä). Paista pihvejä voissa pannulla molemmilta puolilta muutama minuutti, siten että pihvit saavat kauniin värin. Muista kääntää varovasti. Laita paistetut pihvit uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa vielä n. 15 minuuttia.