Erään talvi-illan menun pääruokana saimme maistella mainiota hirvikäryä, jota J&J ystävällisesti meille kokkasi. Sarvipää oli toisen J:n itse jahtaamaa, suurta ja harvinaista herkkua meille! Tarkasta reseptistä ei niin väliksi, tätä tehdään vankalla näppituntumalla
Hirvikäry
hirvenlihaa ohuiksi lastuiksi vuoltuna
pekonia kuutioina
sipulia isoina lohkoina
voita
tummaa olutta
pippuria
suolaa
katajanmarjoja
laakerinlehtiä
pekonia kuutioina
sipulia isoina lohkoina
voita
tummaa olutta
pippuria
suolaa
katajanmarjoja
laakerinlehtiä
Käristä pannulla tai padassa ensin pekoni ja siirrä se sivuun odottelemaan. Käristele lihat pienissä erissä, samoin sipulilohkot. Laita pekoni, liha ja sipulit valurautapataan ja kaada perään olutta niin että koko komeus peittyy. Lisää mukaan mausteet. Anna porista hiljalleen hellalla ainakin tunnin verran niin että liha on varmasti suussasulavan pehmoista. Tarkista maku
Tätä tarjoiltiin puikulaperunamuussin kera, jota oli maustettu voissa paistetulla salottisipulihakkeluksella. Eipä ollut hassumpaa sekään!