lauantaina, tammikuuta 12, 2008

Unelma kesätomaatista


Tämä lauantai menikin rattoisasti ulkoruokinnassa, syötiin salaatit shoppailun lomassa Cochonin kahvilassa. Salaatti oli raikas mutta Miespuolisen possu tartine-leipä oli tainnut makoilla tiskillä aamusta asti, aika nahkea alkoi olla jo kello viiden kulmilla. Pöytiin tarjoilu on aina plussaa, tosin salaatti ja leipä sekä juomat tulivat pöytään ihan eri aikoihin ja laskussa sekoiltiin oikein urakalla. Noh, homma korjattiin ihan tyylillä ja hyvillä mielin kävimme vielä bakeryn puolelta hankkimassa huomisaamuksi croissantit. Mutta mitään halpaa lystiä ei kahvittelu Helsingin keskustassa ole, ei todella.

No niin, asiaan. Tämä salaatti on viime viikonlopulta. Kaikki taatusti osaavat tehdä tomaatti-sipulisalaatin mutta laitan tämän tänne nyt kuitenkin edes omaksi ilokseni. Ruuan esillelaittokin oli oikein kaunis, kiitos siitä viime viikonlopun omatoimisille ruokavieraille.

Muuten, mainiossa Kurpitsamoska-blogissa on meneillään oivallinen talvitomaatit hemmettiin ja sesonkimurkinaa napaan-projekti. Itsekin kannatan ajatusta mutta se on ihmisen luonto heikko... Tomaatteja ei vaan voinut vastustaa.


Tomaatti-sipulisalaatti

Rasiallinen kypsiä luumu-kiriskkatomaatteja
1 pieni punasipuli
valkoista balsamicoa
oliiviöljyä
balsamicosiirappia
hippunen sokeria
mustapippuria ja suolaa myllystä
timajmin tai basilikan lehtiä riivittynä

Siivuta sipuli ja marinoi sitä hetken öljy-balsamico-sokeri-suola-pippuriseoksessa. Leikkaa tomaatit halki ja asettele laakeaan astiaan. Levittele päälle marinoitunut sipuli, pirskottele öljyä ja balsamicosiirappia päälle. Rouhaise vielä myllystä suolaa ja pippuria. Lisää timajami- ja /tai basilika silppu päälle. Nautiskele rapean leivän kera vaikkapa alkupalaksi ja unelmoi ihanista kotimaisista kesätomaateista!