torstaina, tammikuuta 10, 2008

Banaanileivontaa


Luulisi, että näin joulun jälkimainingeissa olisi tuo makeansyönti- ja suklaakiintiö aika täynnä mutta vielä mitä! Sujuvasti meni suklaat ja banaanit taikinaan ja syntyi mehukkaita banaani-suklaamuffinsseja. Näitähän oli siis tarkoitus pakastaa vierasvaraksi mutta sen toteuttaminen jäi seuraavaan kertaan. Muffinsit kun olivat niin todella meheviä seuraavana päivänä ja myös vielä sitä seuraavana. Ja eihän sitä nyt enää muutamaa muffinssia viitsinyt pakastimeen tunkea...

Reseptejä luuratessa innostusta loivat Ylimuulin julkituoma sydänilon kakku sekä Jauhantapajan banaanileipä. Lopullinen valinta osui kuitenkin Ruokalaan ja kakkuresepti muuntui näppärästi muffinsseiksi.

Banaani-suklaamuffinssit

120 g voita
2 dl tummaa ruokosokeria
0,5 dl hunajaa
2 munaa
1 rkl kermaa tai maitoa
2-3 banaania
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3/4 tl ruokasoodaa
suklaapaloja muffinssin sydämeksi

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan. Lisää myös kerma tai maito, hunaja, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se viimeisenä taikinaan. Asenna taikina muffinsivuokiin, näitä tulee noin 12 isohkoa muffinssia. Voit lisätä vielä suklaapalan herkun sydämeksi, silloin kannattaa lorotella taikina vuokiin kahdessa erässä. Paista 200 asteisessa uunissa n. puolisen tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinatahmaa jää tikkuun, kannattaa paistamista jatkaa.