torstaina, joulukuuta 06, 2007

Raclettea grillissä


Itsenäisyyspäivän aattoa juhlistettiin kehä III:sen ulkopuolella Racleten, hyvän viinin ja hyvän seuran voimin. Juustot hankittiin Vanhan kauppahallin Paalaselta, muu löytyikin sitten K-kaupasta. Toteutus oli aika perinteinen perunoineen ja hillosipuleineen. Juomana autralialainen Yalumba Y series Riesling. Tämän setin jälkeen oli aika täyteläinen olo, pieni snapsi voi olla paikallaan "tekemässä reiän vatsaan". Perinteisimmillään juoma olisi varmaan Kirschiä. Raclette on kyllä kiva yhteispuuhasteluruoka. Arki-iltanakin ruoka saatiin pöytään melko nopeasti eikä kenenkään tarvinnut viettää tuntukausia keittiössä hellan ääressä. (Ei hellan ääressä olemisessa mitään pahaa ole mutta silti.)

Kummasti jälkruokavatsaan sitten kuitenkin mahtui talon isännän taituroimia mokkapaloja. Kiitokset sinne Keravalle!

Raclette neljälle nälkäiselle

noin 800 Raclette-juustoa
Meillä oli puolet tavallista ja puolet valkoviinillä versioitua juustoa.
Toiseksi juustoksi voi valita myös esimerkiksi Morbieria.
Grillailtavaksi:
Esikypsennettyä kanaa
Mausteista raakamakkaraa
Paprikaa
Kesäkurpitsaa
herkkusieniä
Lisukkeiksi:
Keitettyjä perunoita
Hillosipulia
Oliiveja
Pieniä cocktailkurkkuja
Kirsikkatomaatteja
Punajuuri-appelsiini chutneytä
Raikas vihreä salaatti