maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Pannukakkuja aamiaisella


Viikonloppu hujahtikin sitten ulkoruokinnassa vanhempien luona kyläillessä ja siihen tapaan. Pikkujouluisen sunnuntaiaamun (lumisadetta!) kunniaksi isi hemmotteli perhettään ameriikkalaisilla pannukakuilla. Resepti unohtui kysyä mutta kuvan sentään sain napsaistua. Mikään ei kyllä voita kauniisti katettua ja rakkaudella laitettua aamiaispöytää, tuoretta kahvia, hyvää seuraa ja mukavaa musiikkia. Voiko ihanammin päivä enää alkaa?

Tässä kuitenkin itselleni muistutukseksi Pastanjahajien mainio pannukakkuresepti. Tuoreiden kesämansikoiden puutteessa nautiskelin pannaukakkuni sipaisulla Oivariinia ja inkkarisokerilla. Tuotti auvoisan olotilan, hyvää.

Ohukaiset ameriikkalaisten tapaan

3 suurta munaa
2 dl (120 g) vehnäjauhoja
1 kukkurainen tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
hyppysellinen suolaa
(hipaus vaniljasokeria)

Erottele ensin munista valkuaiset yhteen ja keltuaiset toiseen kulhoon. Lisää keltuaisiin jauhot, leivinjauhe ja maito ja sekoita, kunnes saat tasaisen, paksun taikinan. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi (kunnes vispilästä putoava vaahto jää pinnalle). Yhdistä valkuaisvaahto nostellen taikinaan - valmista on!
Lämmitä hyvä pinnoitettu pannu keskilämpöiseksi (itse kyllä paistoimme valuraudalla... tätä suosiis myös Soppakellari!). Sipaise pannulle voita ja kaada hiukan taikinaa pannuun ja paista pari minuuttia, kunnes alapuoli alkaa näyttää ruskehtavalta ja kiinteältä. Ripottele tässä vaiheessa lätyn pintaan täyte, jos sellaista haluat. Irrota lätty lastalla reunoista ja kiepauta ympäri. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi.