tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Aina ei voi voittaa...


Joskus vaan ei tuo ruuanlaitto ota sujuakseen, ei niin millään. Viikonlopulta ei oikein taida olla mitään muuta raportoitavaa kuin nämä pienet savuporoleipäset.

Muuten saldona olikin mauttomat hirvipullat, ensin liian raaka ja sitten liian kypsä paahtopaisti (digimittari kadoksissa) ja kuvaamatta jäänyt hirvipata, joka muuten oli ihan onnistunut. No, pullat tuunataan tomaattisoosiin ja paahtiksesta tekaistiin jo lounassalaatti. Loput taidan upottaa johonkin itämaishenkiseen nuudelihässäkkään. Ihan ok onnistuineiden-kastiin pääsivät kuitenkin myös balsamicojuurekset, mutta niistäkään ei ole kuvaa. Niistä otetaan joskus uusinta! Ja kaiken kruunuksi tätä postatessani keitin porkkanat pohjaan... Ihan totta.

Jos oikein olisi jaksanut pipertää, olisi leivän voinut leikata sieväksi jollain kauniilla pikkunuotilla ja tahnan vaikka pursottaa. Tällä kertaa mentiin nyt kuitenkin näin, maku oli kohdallaan, hauska yhdistelmä makeaa leipää ja savuisen suolaista poroa.

Makoisat savuporoleipäset

isohko rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukullinen ruohosipulia
100g savupororouhetta
muutama tippa sitruunamehua
mustapippuria myllystä

mehevää saaristolaisleipää
makeaa sinappia
persiljaa
muutama lastu paahdettua sipulia
(puolukoita)

Silppua ruohosipuli ja sekoita tuorejuustoon, samoin savupororouhe. Mausta pippurilla ja halutessasi sitruunmehulla. Sipaise leivän päälle ihan ohut kerros sinappia, kasa tahnaa ja koristele viheriöllä persiljalla ja punaisella puolukalla. Muutaman paahdetun sipulilastunkin voit päälle ujuttaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Nautiskele ihanasta makean ja suolaisen yhdistelmästä.