lauantaina, marraskuuta 24, 2007
Aurinkoinen chili-kerma broileri
Puolenkilon voikeittiöstä tarttui hihaan tällainen superhelppo ja supernopea resepti. Tämä resepti tarjoaa ihanasti lämmittävää chiliä ja pehmeää kermaa pirteään pakkaspäivään. Kastikkeen väri on ihanan aurinkoinen, piristää marraskuun harmautta.
Ainoana muutoksena alkuperäiseen reseptiin lisäsimme sekaan vähän chilitahnaa, koska meidän makea chilikastikkeemme oli todella mietoa. Tulisuus on niin makuasia, että tätä kohtaa kannattaa säätää oman makunsa mukaan ja laittaa chiliä aina pikkuisen kerrallaan. Lisää voi aina laittaa mutta lisättyä ei saa pois.
Broilerifileet chilikermassa
4 ohutta broilerin fileleikettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
½ tl kurkumaa
2 dl ruokakermaa
(1/2-1 tl sambal oelek chilitahnaa)
reilu loraus thai sweet chili -kastiketta
maizenan vaaleaa suurustetta
Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja kurkumaa keskilämmöllä oliiviöljytilkassa hetken aikaa. Lisää kerma ja sweet chili-kastike. Kiehauta, lisää maizenaa ja anna saostua. Paista broilerfileisiin kaunis ruskea paistopinta toisella pannulla ja laita sitten fileet kastikkeeseen hautumaan. Hauduta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Tarkasta vielä maut ja korjaa tarvittaessa. Keitä lisukkeeksi riisiä.