sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Glögintuoksua


Ruokapolkkaajat viettivät viikonloppuna pikkujouluja, Soppakellarissa oltiin hengessä mukana ja nautiskeltiin tämän talven ensimmäiset lämmittävät glögit.

Alkuviikkoa vietin Kuopiossa, ja ehdin kokeille Keittokomeron Sohvin mainostamaa Kreeta-ravintolaa. Palvelu oli ynseään helsinkiläismenoon tottuneella aivan ylitsevuotavaisien ystävällistä. Ruoka oli maukasta ja sitä oli paljon! Maukkaan lampaan lisäkkeiksi olisin ehkä toivonut jotain kekseliäämpää kuin niitä leveitä ranskalaisia. Olisin varmaan voinut muuta saadakin, mutta en nyt hoksannut kysyä. Oikein positiivinen kokemus silti ja Kreeta-faneille varmasti hyvä fiilistelypaikka.

Onnenhetkiä oli myös kahvila Houkutus. Fantastinen hinta-laatusuhde ja ihastuttavat tuotteet! Ihan ehodoton must-kohde, jos on liikkeellä Joensuussa tai Kuopiossa. Onneksi täällä ei moista ole, en varmaan voisi vastustaa houkutusta ja pian en mahtuisi enää ovesta ulos... :)


Omenainen siideriglögi


5 dl omenamehua
5 dl omenasiideriä
(hunajaa tai vaniljasokeria makeudeksi)
3-4 rkl glögimaustetta
calvadosta tai vodkaa terästeeksi, maun mukaan
tarjoiluun rusinoita ja manteleita sekä kanelitankoja.

Kiehauta omenamehu ja glögimausteet. Makeuta tarvittaessa. Anna poreilla ja hautua hetki. Lisää siideri ja teräste, kuumenna höyryväksi mutta älä enää kiehauta. Tarjoile rusinoiden ja manteleiden kanssa ja laita kanelitangot lusikoiksi. Meillä kanelitangot lymyilivät jossain, eivätkä halunneet kuvaan...