maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Talviomenaa


Opiskelun ja työelämän yhdistäminen tuntuu välillä melkoiselta aikatauluhaasteelta. Viikolla on turha unelmoida kokkailevansa mitään erityisempää ja viikonloppunakin aikaa saa käyttää kaikenmaailman raportteihin ja esitelmiin ihan riittämiin. Onneksi Miespuolinen on kunnostautunut keittiössä ja hemmotteli viikonloppuna omenapiirakalla. Leipominen muutenkin on kuulemma selkeämpää, ohjeet ovat tarpeeksi tarkkoja eikä vähän sinnepäin lorausta ja töräystä. Ihana piiras, maistuu hyvältä iltateen tai glögin seurana kynttilänvalossa. Ohje on luottokamaa, Ruokalasta!

Omenapiirakka

pohja:
3,25 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
ripaus suolaa
150 g pehmeää voita

täyte:
400 g happamia omenoita siivuina
800 g omenasosetta
2 pussia n.2,5 dl vaniljavanukasjauhetta tai pannacotta aineksia tai creme brulee aineksia
2 dl mantelilastuja
kanelia
Valmistusohje:

Sekoita jauhot ja suola ja nypi rasva mukaan. Lisää vesi.Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarraa käsiin kiinni. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Sekoita omenasose ja vaniljavanukasjauhe. Kaada seos torttupohjalle. Pilko omenat siivuiksi. Lisää omenat torttuun kauniiseen ympyrään. Ripottele päälle mantelilastuja ja kanelia. Paista 200 asteessa n. 45 min – 1 h. Anna levätä useita tunteja ennen tarjoilua tai seuraavaan päivään. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Muuten, käytän usein piirasvuoan pohjalla leivinpaperikiekkoa. Ei tarvitse voidella vuokaa ja on ah, niin helppo tiskata. Ihan kaikkein kauneinta ei ole mutta arkena ei haittaa! Tämä varmaan oli kaikille ihan itsestään selvä niksi, mutta ei minulle... Kiitos vinkistä rakkaalle ex-kämppikselleni S:lle.