tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Purkkiruokien parhautta


Sarjassamme pikaruokaa arki-iltana jatkuu... Tällä kertaa vieläpä purkkiruokaa, mutta ehdottomasti sitä parasta, ankka confitia. Tämä tuote ei taida olla ihan sieltä purkkimuonien edullisemmasta päästä mutta on todella herkullista ja hyvä vierasvara, jollei satu pakastimessa lihoja sun muita tallentelemaan. Ankka confit on siis omassa rasvasssaan hitaasti kypsäksi hautunutta ankan koipea ja reittä. Valmiit koipeliinit on sitten purkitettu rasvan kera ja niin ollen lämmityksen jälkeen valmiita nautittaviksi. Ei mitään kevytruokaa, säilykepurkissa oli aika reilusti rasvaa mukana, mutta johan maistui!

Ankankoipia, lohkoperunoita ja vihreää salaattia

Prosessi: aloita perunoista, jatka ankkoihin ja vinaigretteen ja tee lopuksi salaatti.

Ankat
Purkillinen ankkaconfitia (750g)
Nosta koipeliinit purkista ja pyyhi enimmät rasvat. Paista niihin pannulla kaunis väri ja siirrä sitten ritilälle, jonka alla on uunivuoka. Nosta uuniin ja kuumenna. Tämän voi toki hoitaa ihan uunivuoassakin, mutta silloin ylimääräinenrasva ei pääse sulamaan ja tippumaan koipeliineista pois. Kun koipeliinit ovat lämminneet, ne ovat valmiita nautittaviksi!

Lohkoperunat
sopiva määrä perunoita, syöjien mukaan (min. 2 pottua/hlö)
suolaa
pippuria
timjamia ym. yrttejä
oliiviöljyä
sitruunamehua

Pese ja lohko perunat uunivuokaan tai pellille. Mausta ja öljystä, sekoita. Paista rapeiksi ja kypsiksi uunissa. Lisää vuokaan tai pellille loppuvaheessa ankan koipeliinit lämpiämään.Vihreä salaatti ja vinaigrette

Revi kulhoon sopivasti raikasta vihreää ja rapsakkaa salaattia. Sekoita vinaigrette öljystä, viinietikasta ja dijonsinapista. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä hippusella sokeria.

Ankan kera nautittiin australialaista pinot noiria. Mutta, valtavan väsymyksen vallassa viini meni minulta todella ohi. Uskomatonta mutta totta, siitä ei ole nyt sitten enempää kertomista. Tätä pitäisi vielä olla jokunen lisäpullo jäljellä, joten yritetään myöhemmin uudestaan. Viinin tekijästä sentään löytyy tietoa täältä.