keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007
Jääkaapin tyhjennys
Unelias kokki Anna mainosti tässä taannoin perunamunakasta erinomaisena tähteiden hävitys ruokana. Otin heti vinkistä vaarin ja tyhjensin jääkaapissamme viikonlopulta lymyilleet tähtöset tähän wanna-be-perunamunakkaaseen. Tällä kertaa meillä perunan korvasi bataatti, joka olikin aika vinkeän makea kaveri suolaiselle fetalle. Suosittelen silti noita perunoita, tylsänlainen konservatiivi kun olen. Ohjetta luurattu siis Annalta, kiitosta vain. (Kuvassa ollaan muuten vasta munakkaan alkuvaiheessa, kyseessä ei siis ole valmis tuote.)
Pinaatilla ja fetalla höystetty perunamunakas
(Riitti hyvin kahdelle nälkäiselle)
1 iso sipuli
muutama valkosipulin kynsi
pieni pussukka pakastepinattia (varmaan 1 tai 2 sellaista valmispalaa)
3-4 keitettyä perunaa (meillä bataattia mutta suosittelem perunaa...)
100g fetajuustoa kuutiona tai murustettuna
3 tai 4 kananmunaa
3-4 rkl vettä
suolaa
pippuria
kuivattua basilikaa, oreganoa ja timjamia
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä pakastepinaatin kanssa. Lisää hetken kuluttua perunaviipaleet, kääntele varovasti jotteivät perunat hajoa. Lisää mukaan Kuutioitu tai murusteltu feta. Sekoita haarukalla keskenään munat, vesi ja mausteet. Kaada seos tasaisesti pannulle, laske levyn lämpöä hieman. Anna hyytyä kypsäksi. Mausta lopuksi merisuolalla. (Kannattaa olla aika varovainen, feta on suolaista!)