maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Ruusukaalikammon karkoitus


Kaikilla meillä niiden kuuluisien omituisuuksien lisäksi omat kammotukset. Miespuolisella ne ovat mangoldi ja ruusukaali. Mutta: Koska en kuulemma vielä koskaan ole kokannut mitään todella pahaa päätin uhmata kohtaloa ja kokeilla ruusukaalia. Lopputulos oli mitä mainioin! Polkkapossun fantastisen ohjeen avulla ruusukaalistakin kehkeytyi makoisa elämys. Itsehän olen ruusukaalin perusfani, joten no problem, mutta upposi tämä tuohon kanssa-asujaankin. Ja ihmekös tuo, jos ruoassa on dijonia ja pekonia, se ei voi olla ihan täysin poispilattua! En siis vieläkään ole kokannut Miespuolisen mielestä mitään todella pahaa ruokaa, huh.

Kuva on sangen tumma, siitä syyt tälle pimeydelle ja myöhäiselle kuvausajankohdalle. Perussalamalla tulee niin valjuja ja kamalia kuvia, ettei viitsi käyttää. Mutta asia tästä selvinnee.

Ohje on ihan suora lainaus possun arkistoista. Kiitos ja kumarrus sinne suuntaan!

Pekonipähkinäiset ruusukaalit

pikku läjä ruusukaaleja
8 pekoniviipaletta (meillä oli kuutioita)
2 tl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
3 rkl vettä
3 rkl omenaviinietikkaa
2tl dijon sinappia
½ dl pekaanipähkinöitä (meillä auringonkukan siemeniä)

1. Pese ruusukaalit ja tee jokaisen kantaan pieni x-viilto veitsellä. Kanta kypsyy hitaammin, mutta x-viilto auttaa. Keitä kaaleja suolavedessä n. 7-10 minuuttia. Älä kuitenkaan ylikypsennä, sillä maku kärsii.

2. Kaalien keittyessä paista pekonit pannulla rapeiksi. Poista pekonit ja laita ne valumaan talouspaperin päälle. Lisää jauhot pekoneista jääneen rasvan joukkoon pannulle ja sekoittele kunnes seos alkaa hieman kuplia. Ota pois lämmöltä.

3. Sekoita kulhossa fariinisokeri, vesi, viinietikka ja sinappi. Lisää syntynyt seos tasaisesti sekoittaen rasva-jauhoseokseen. Laita kypsät ruusukaalit tarjoiluastiaan ja kaada kuuma kastike kaalien päälle.

4. Paloittele pekonit ja pähkinät pieniksi ja ripottele kaalien päälle. Sopii lisukkeeksi vaikka mille, pääasia on, että pitää ruusukaalista.