sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Kurpitsajuhlaa


Viikonlopun aikana vierailtiin Halloween kekkereillä naapurikaupungin puolella. Itsekasvatetusta kurpitsasta oli taiteiltu mitä hienoin jack o' lantern. Tarjolla oli myös näitä hauskasti koristeltuja, teeman mukaisia pipareita. Taikina on oiva peruskeksutaikina monenlaiseen käyttöön. Mausteita vaihtelemalla siitä saa mielitekoonsa sopivan. Heti kinusin repsetin juhlien emännältä ja tallentukoon se tänne muistiin seuraavaa sadepäivää varten.


Nigellan ihanat piparit sadepäivälle

n.60 kpl

Brittien keittiöjumalatar Nigella kuulemma leipoo aina sadepäivinä lastensa kanssa. Nyt ei satanut vettä eikä leipojalla ollut lapsia mutta keksuja oli syntynyt silti.

175g voita
2,5dl fariinisokeria tai tummaa kidesokeria
2 kananmunaa
(1/4 tl karvasmanteliöljyä)
noin 6 dl vehnäjauhoja
(2 dl mantelirouhetta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
sitruunan raastettua kuorta
sitruunan mehu
vaniljasokeria

Suluissa olevat aineet jätettiin tällä kertaa pois ja korvattiin sitruunaisemmalla twistillä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat sekaan. Yhdistä kuivat aineeta ja sekoita taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan, kelmuta ja laita jääkaappiin lepäämään. Leivo eli kaulitse noin 1/2cm levyksi ja ota muotilla keksuja. Kaulitsemisvaiheessa saatat tarvita vehnäjauhoja avuksi. Paista 180 asteessa noin 8-12 minuuttia. Tee tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus, levittele se keksuille ja koristele salmiakkirouheella ja namuilla.