tiistaina, lokakuuta 30, 2007
Arki-illan nopea riisisalaatti
Arki-iltana klo 20 jälkeen kotiin palatessa ajatus on selkeän sumea: ruokaa ja nopeasti. Köyhistä Ritareista olen jossain vaiheessa bongannut tämän riisisalaatin ja makean punasipulivinegretin ohjeen, joka nyt sitten sai kunnian toimia silmäänsä potevan Miespuolisen sekä puolikuolleen blogiemännän iltapalana. Alkuperäisohjeen tonnifisu vaihtui valmiiseen broileriin ja mukaan luikahti vielä jääkaapissa lymyillyt keltainen paprika. Muuten mentiin alkuperäisreseptin mukaan. Ihanan makean-hapokas salaatti. Vetoaa etikan ja kapristen ystävään.
Riisisalaatti ja makea punasipulivinegretti
2 dl riisiä
1 prk tonnikalaa tai vastaava määrä kypsää broileria
1 prk maissia
kourallinen kapriksia
3 tomaattia tai vastaavasti kirsikkatomatteja
1 pieni kurkku
1 purjo
(1 pieni keltainen paprika)
Makea vinegretti:
1 hienonnettu punasipuli
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
suolaa
valkopippuria
1 ½ – 2 dl öljyä
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Poista tomaatista ja kurkusta malto, leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjosta ohuita renkaita. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Valmista vinegretti sekoittamalla punasipuli, punaviinietikka ja sokeri, anna seistä hetki. Lisää joukkoon loput vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaatin joukkoon, tarkista maku.