sunnuntai, lokakuuta 07, 2007

Varaslähtö kurpitsansiemeniin


Keittokometon Sohvi tuossa jo vinkkaili Maku-lehden hyvän idean ja reseptin kurpitsansiementen hyötykäytöstä. En malttanut odotella omien kurpitsojemme lopullista kyspymistä vaan Punnitse ja Säästä-kaupasta tarttui väkisinkin matkaan pussillinen luomukurpitsan siemeniä. Tämä nyt sitten yritti markkeerata sellaista terveellistä suolanapoa. Ja oli mukava korvike pähkinäallergisen suolapähkinöiksi, ainakaan toistaiseksi ei ole mitään oireita.

Mausteiset kurpitsansiemenet


3 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl voita
2 rkl soijakastiketta tai ropsaus suolaa
1tl jeeraa
1/2tl mustapippuria
ripaus cayennepippuria

Jos käytät tuoreita kurpitsansiemeniä, irrottele ne rihmoistaan, huuhtele ja kuivaa vaikkapa talouspaperilla. Ruskista siemeniä pannulla voissa. Lisää mausteet ja sekoittele muutama minuutti. Tarjoa napopaloina, ripsuttele keittoihin, salaatteihin tai käytä leivonnassa. Säilyvät ilmatiivissä purkissa jääkaapissa muutaman viikon. Jos säilyvät... ;)