torstaina, syyskuuta 06, 2007

Vihreä tytinä eli minttuhyytelö


Yrttimaalla minttupuska kukoistaa niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Cityminttumme on levinnyt jo siihen tahtiin, että nyt sen eloa on alettava rajoittaa aika reippain ottein. Runsas tuotanto päätyi tllä erää kokeilevan keittäjättären käsissä mm. hyytelöksi. Tätä ennen olen siis vain kuivatellut ja pakastanut mintunoksia talven varoiksi. Ja tietysti haudutellut teetä tuoreista lehdistä. Mutta, edistystä on siis tapahtunut säilönnän saralla, näin meillä siis tehtiin.Ohje on napattu heinäkuisesta Kotiliedestä ja sitä noudatettiin tällä kertaa erittäinkin tarkasti.

Minttuhyytelö

5dl omenatuoremehua
100g tuoretta minttua
3dl sokeria
hyytelöimisainetta (esim. sininen Melatiini)
ripaus vihreää elintarvikeväriä
2rkl vettä

Kiehauta omenamehu ja lisää minttu. Anna hautua noin 10 minuuttia ja siivilöi mehu.
Sekoita pakkauksen ohjeen mukainen määrä hyytelöimisainetta desiin sokeria ja lisää mehun joukkoon. Lisää loput sokerit mehuun. Sekoita halutessasi ripaus vihreää elintarvikeväriä muutamaan ruokalusikalliseen vettä ja lisää omena-minttumehuun. Keitä mehua vielä, kunnes seos hyytelöityy. Kuori mahdollinen vaahto ja tölkitä hyytelö pieniin puhtaisiin lasipurkkeihin. Sopii erityisesti lampaan lisukkeeksi.

Ans kattoo, millaista tästä sitten tuleekaan. Väri on kyllä vähän laimea, muistuttaa hieman Smurffi-limua. Tämän pitäisi sitten sopia erinomaisesti lammasruokien seuraan.