keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Kerrankin kalaruokaa!


Elokuu oli vissiinkin se blogistanian virallinen kalakuu mutta minä taisin päästä trendiin kiinni vasta nyt. Soppakellarissa kun ei juuri kalareseptejä ole näkynyt ihan siitä syystä, että olen kalalle ja äyriäisille allerginen. Silloin tällöin teen kalaruokaa muille, mutta ruokaa on aika haasteellista tehdä, kun sitä ei pysty itse maistelemaan. Tämä kalajuttu tuli toteutettua maalla, kun paikalla oli muitakin kalansyöjiä kuin vain 1 kappaletta miespuolisia. Itselleni toteutin samantyylisen kanaversion, josta tuli sangen kalpea ruoka! Ohjetta kalareseptiin luurasin mummojogurttipurkin kannesta, netistä sen löytää täältä. Kalpealle pääraaka-aineelle tuli hyvä lisuke värikkäistä juureksista.

Feta-jogurttigratinoitua lohta

Pätkä lohifileetä
sitruunasuolaa
mustapippuria myllystä
kreikkalaista "mummo"jogurttia
fetajuustoa
kuivattua rosmariinia ja persiljaa
koristeeksi pinnalle tuoretta tilliä

Suolaa ja pippuroi lohen pinta. Murenna feta ja sekoita se jogurttiin yrttien kera. Laita lohi uunivuokaan, levitä feta-jogurttiseos päälle.
Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Koristele pinta tuoreella tillisilpulla.




Uunijuurekset

porkkanaa
punajuurta
palsternakkaa
punasipulia
valkosipulia
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
hunajaa

Pilko juurekset ynnä sipulit uunivuokaan, liruttele päälle öljyä ja hunajaa. Silppua sekaan timjamia, ropsi pippuria ja suolaa. Paistele myös noin 175 tai 200 asteessa välillä käänellen kunnes juurikkaat ovat pehmenneet.