tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Porkkanat kakussa



Viimeisimmästä Maku-lehdestä (4/07) bongasin vuoden kotikokkaajan, Tiina Korhosen, porkkanakakun reseptin. Ohje oli uunipellilliseen, minä tein puolikkaan annoksen ja siitä riitti yhteen pieneen irtopohjavuokaan ja lisäksi kuuteen muffinsivuokaan.
Kakusta tuli oikein mehevää, kuten ohjeessa luvattiinkin mutta itse kaipailin tähän hieman lisää mausteisuutta, joten seuraavalla kerralla lisäisin ehkä hieman kardemummaa, inkivääriä ja ehkä hippusen nelikkaakin. Kuorrutuksen vaniljasokeri ja sitruunamehua ovat omia lisäyksiäni.

Tiinan mehevä porkkanakakku
(1/2 annos)
3 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivnjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
3tl kanelia
4,5dl hienoa porkkanaraastetta
150g voita sulatettuna tai margariinia pullosta

kuorrutus:
50g voita
100g maustamatonta sulatejuustoa
1,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
liraus sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja valmista sillä aikaa kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomuseokeri ja makuaineet halutessasi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Koristele kookoshiutaleilla, pähkinärouheella tai vaikka marsipaaniporkkanoilla. Meillä oli tällä kertaa kuivattuja ruiskaunokin ja kehäkukan terälehtiä.