sunnuntai, syyskuuta 16, 2007

Lounassalaatti työmaalle


Niin on pitänyt kiirettä, että blogirukkani on joutunut paitsioon. Tänään olen viettänyt ensimmäistä vapaapäivää muutamaan viikkoon... Työkiireitä ei helpota back to school-projektini mutta omia valintojahan nämä kaikki ovat. Kiiressä ei ole paljoa kokattu, salaatteja silloin tällöin lounaaksi mukaan töihin. Kunnon salaatti on oiva eväs, eipä tarvitse taistella edes työpaikan mikrouunin kanssa ja jos joku sattuu keskeyttämään ruokarauhan ei muona turhaan jäähdy. Samoilla eväsruokalinjoilla oltiin taannoin myös kohanuskeittiössä.

Marinoitu pastasalaatti

pastahässäkkä:
ruispastaa
sipulia varsineen
tuoreita yrttejä
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
suolaa
pippuria
sokeria tai tippa hunajaa
dijon-sinappia

vihannekset sun muut:
hyviä oliiveja
kypsiä keltaisia ja punaisia tomaatteja
nektariineja
erilaisia salaatteja (Jääsalaatti, viinisuolaheinä, rucola)
rapeaksi paistettua pekonia
leipäkrutonkeja tai murusteltuja taco-lastuja

Keitä ensin pasta ja tee marinadi. Laita al denteksi keitetty pasta marinoitumaan, tee salaateista peti muille aineksille. Paistele pekoni rapeaksi, pilko muut ainekset. Asenna marinoitu pasta ja pilkotut vihannekset kauniiksi keoksi salaattien päälle. Asettele vielä vihekosti rapeat peksut keon päälle ja murentele koristeeksi taco-lastuja tai ripsauta mukaan leipäkrutonkeja. Syö lounaaksi tai iltapalaksi ja jos syö iltapalaksi niin ehdottomasti hemmottele itseäsi lasillisella raikasta viiniä.