tiistaina, elokuuta 14, 2007

Uunipunajuuria


Kasvimaa tuottaa satoa tällä hetkellä aivan valtavasti. Jotainhan niille kaikille vihanneksille on tehtävä, kaikkea ei pysty jemmaamaan talven varalle. Ja nythän ne ovat parhaimmillaan!

Punajuuresta tulee kokkailtua useimmiten juuri näin syksyllä. (Tai kesähän vielä nyt on!) Blogimaailma on pullollaan mitä houkuttelevampia reseptejä, punajuuripesto, punajuuri-halloumisalaatti, punajuuri-savusiikakiusaus

Nämä uunissa haudutetut punajuuret sopivat mainiosti lisäkkeeksi liharuuilla tai punajuurenhimoon ihan sellaisenaan. Helppo ja maukas, valmistuu kuin itsekseen uunissa. Fetajuuston tilalla voisi kokeilla myös sinihomejuustoa.

Uunipunajuuria, fetaa ja timjamia

Tuoreita punajuuria
oliiviöljyä
tuoreita timjamin oksia
fetajuustoa
pippuria ja suolaa

Pese, kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaa, lurauta päälle vähä oliiviöljyä ja ropsi timjamin lehtiä ja oksia. Ropauta mustapippuria myllystä. Paistele 200 asteisessa uunissa, lisää murennettu fetajuusto lohkojen päälle noin 20 min kuluttua. Kokonaispaistoaika on noin 30-45 minuuttia. Tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Suolaa voi lisätä kukin makunsa mukaan lautaselle, fetajuustosta sitä tulee kuitenkin melko reilusti.