maanantaina, elokuuta 27, 2007

Sienisaalista - Italialaiset alkupalaleipäset



Osa tämän kesän kanttarellisaalista päätyi lämpimiksi alkupalaleiviksi erään lauantain illalliselle. Ja koska illat alkavat olla niin pimeitä ja kamerassa kehno salama, tuli kuvasta luokattoman huono. Niinpä näytän teille kanttarellit ennen pannua, paljon kauniimpina.

Kanttarelli Bruschetat


hyvää vaaleaa leipää
valkosipulia
oliiviöljyä
kanttarelleja
sipulia
suolaa ja pippuria
lehtiprsiljaa, timjamia
(liraus kermaa)
Puhvelimozzarellaa

Leikkaa leipä rouheiksi viipaleiksi ja hiero halkaistulla valkosipulin kynnellä sekä oliiviöljyllä. (Halutessasi voit paahtaa leipiä ennen vs ja öljykylpyä) Paistele sienet ja sipulit oliiviöljyssä, lirauta sekaan vähän kermaa, jos siltä tuntuu. Rouhaise suolaa ja pippuria myllyistä, mausta tuoreella lehtipersiljalla ja timjamilla. Kekoa sieniseos leiville, päälle mozarellat ja kuorruta kuumahkossa uunissa kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. Nautiskele.