keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Bratwursti ja vihanneksetKummasti on taas tämä työelämä nielaissut soppakellarin keittäjättären. Oman lisä-ähinänsä elämään aiheuttaa keskeytyneiden opintojen jatkaminen tässä työn ohessa. Kummasti sitä muutamassa vuodessa systeemit muuttuu ja ihminen unohtaa. No, itseaiheutettu kurimus, ei kannata valittaa.

Illalla nälkäisenä ja kärttyisenä kurkkailin jääkaapin sisältöä ja päätin tehdä pikaruokaa fifo-periaatteella. Meillä kun tuppaa välillä ruokatarpeet viikolla unohtumaan jääkaapin uumeniin ja sitten ne kävelevätkin seuraavaksi vastaan. Sattuneesta syystä kaapista löytyi yllättäen kesäkurpitsaa ja pinaattia. Niistä lähdettiin liikeelle ja seuraan liittyi vielä muutama Bratwursti. Mitähän tästäkin seurasi? Ainakin parempi, kylläinen mieli. :)

Bratwursti-kasvispannu

1 iso sipuli
muutama valkosipulin kynsi
2 isohkoa bratwurstia
1 keskikikokoinen, napakka kesäkurpitsa
reilusti tuoretta pinaattia
liraus valkoista balsamicoa tai sitruunamehua
1/2 pakettia pekoni-purjo tuorejuustoa
suolaa ja pippuria
kuivattua Basilikaa
päälle: raastettua parmesaania

Ja jos vain jostain olisin käsiini saanut niin aurinkokuivattu tomaatti ja parsakaali olisivat kuuluneet tähän meininkiin.

Paistelin sipulit lempeästi öljyssä, mukaan kypsymään laitetaan myös wursti. Lisätään pilkottu kesäkurpitsa ja hetken kuluttua renssatut pinaatit. Annetaan pinaattien laiskistua. Lisätään balsamico, tuorejuusto ja annetaan porista. Yrttimauste sekaan, suolaa ja pippuria perään. Tarkistetaan maku. Jos kaipaat lisäkkeeksi hiilihydraatteja niin tumma riisi sopisi mainiosti.