torstaina, elokuuta 23, 2007

Kesäkurpitsat jänötäytteellä


Elokuinen lounas niistä aineista, mitä talosta sattui löytymään. Jäniksen jauheliha oli todellista bonusta, kiitokset vaan serkkupojalle, joka sitä oli toimittanut. Jauheliha oli todella vähärasvaista, kermalirauksen lisääminen tuntui ihan pakolliselta! Pekonikin varmaan sopisi. Kesäkurpitsaa tulee tällä hetkellä ovista ja ikkunoista, on hieman satoisaa. Parhaimmillaan kurpitsat ovat pieninä ja napakoina eli ne kannattaa syödä juuri nyt eikä turhaan kasvatella möhkäleiksi. Kuvassa keltainen lajike, joka on aika veikeän näköinen.

Jänöllä täytetyt kesäkurpitsat


kesäkurpitsoja
sipuli
valkosipulia
oliiviöljyä
Jäniksen jauhelihaa (sopii tehdä ihan myös naudallakin)
tomaattimurskaa
tomaattisosetta
(punaviiniä)
liraus hunajaa
kermaa
pippuria ja suolaa
reippaasti tuoreita yrttejä silputtuna
(basilika, timjami, persilja, rosmariini, oregano)
Pinnalle: murustettua fetaa

Pese ja halkaise kesäkurpitsat, raaputtele siemenet ja täytettä pois niin saat tilaa jänötäytteelle. Leikkaa kesäkurpitsaveneen pohjasta pieni siipale pois niin saat sen seisomaan tukevammin pellillä. Slippua sipuli ja valkosipuli ja hauduttele ne öljyssä pehemeiksi. Lisää jauheliha ja ruskista. Seuraavaksi pataan tomaattituotteet ja punaviini, jos sitä talosta sattuu löytymään. Anna hautua ja keittyä kasaan ainakin vartti, mieluummin enemmänkin. Lisää kerma ja mausta. Tarkista maut. Jos kastike tuntuu liian vetelältä, ota sitä vähän kiinni vaikkapa tummalla maizenalla. Lusikoi täyte kesäkurpitsan puolikkaille. Paista uunissa noin 200 asteessa noin 10 minuuttia ja lisää pinnalle murustettu feta. Paista vielä lisää noin toiset 10 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja feta saanut vähän väriä.

Sopii tarjoilla suosikkilisukkeesi kanssa. Meillä oli tarjolla oliiveilla ja rucolalla höystettyä perunasalaatti sekä tsatsikia. Välimerellinen meininki siis.