sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Kylmäsavulohella täytetyt avocadot


Perjantain dinnerillä halusin tarjota alkuruokasi jotain ei niin tyypillistä tuslaa-meininkistä evästä(lue: keitto). Avocado oli mielessä ja hetken nettiä selailtuani löytyivät nämä täytetyt avocadot. Helppoja toteuttaa, näyttäviä ja esivalmistelutkin pystyi hoitamaan osin jo edellisenä iltana. Vaikein hommahan oli saada avocadot kypsiksi määräaikaan mennessä…

Kylmäsavulohella täytetyt avocadot

2 avocadoa
1 dl crème fraichea, ranskankermaa tai kermaviiliä
n, 150 g kylmäsavulohta
pari rkl sitruunamehua
pari rkl pieneksi hakattua tilliä
suolaa
mustapippuria

Näin se menee:
Koita valita kaupasta mahdollisimman kypsiä avocadoja. Halkaise ja suorista kuperaa puolta niin, että avocado pysyy lautasella pystyssä. Poista kivi ja kaiva lusikalla sisustaa pois, mahtuu paremmin täytettä. Kaivausten seurauksena syntyneet avokadon palat voit leikata pieniksi ja käyttää täytteeseen! Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja lisää se crème fraichen joukkoon. Purista sekaan pari ruokalusikallista sitruunan mehua, lisää tilli ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita, maista ja säädä makuja, jos tarvetta. Laita kylmäsavulohella täytetyt vihreät ystävät seisomaan lautaselle pystyasentoon. Päästä taiteilija sisälläsi valloilleen ja kaada loput täytteestä luovasti avokadojen päälle ja ympärille.

Kala-allergiselle viritettiin sama juttu, mutta kylmäsavuporolla ja persiljalla. Ei pöhkömpää sekään mutta esteettiset pisteet vei ehdottomasti lohiversio.

Resepti löytyi elisa.netin sivustolta, jossa mainittiin lähteeksi Keni Simola & Jan Aronen: Iskuruokaa (Helmi Kustannus 2003) . Johan on keittokirjalla nimi!