perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Viikonloppuviini


Viimeistään perjantaina työpäivän jälkeen tekee mieli oikaista tuohon nojatuoliin, nostaa jalat rahille ja siemaista lasista viiniä. No, myönnettäköön, että ei se meillä välttämättä viikonpäivää katso. Useimmiten meillä keikkuu kaapissa yksi jos toinenkin avattu viiniputeli. Niistä voi sitten lorauttaa keitokseen ja joskus jopa saamme pullon tyhjennetyksikin. Ilmauspumppu on näppärä, näin kahdenkin hengen perheessä. Raaskiin avata paremmankin pullon vaikka keskellä viikkoa, jos siltä tuntuu.

Tänään tuntuu kyllä siltä, että viimeviikkoinen lomailu ja vappuhulinat kaikkine juomineen vaativat vähän nenänvalkaisua. Jos vaikka huomenna repäisisi ja ottaisi maalla saunan jälkeen ihanan huurteisen saunakaljan!

Kuvassa olevia portviiniputeleita saimme maistella Quinta de la Rosan tilalla Pinhaossa. Yksi tuottajan punaviineistä on jopa saatavilla Alkon valikoimassakin. Laadukasta ja hyvin tehtyä tavaraa, tosin ei aiheuttanut mitään mullistavia järistyksiä mutta silti hyvää. Portugalissa on viime vuosina satsattu kovasti myös pöytäviinien (=eli muiden kuin portviinien) tuottamiseen ja se alkaa todella maistua laadussa. Vierailimme muutamilla tiloilla ja kuultu sekä nähty vakuutti. Nouseva trendimaa!

P.S. Quinta de la Rosan tilalla on kodikas ja viehko hotelli, kohtuulliset hinnat, ystävällisiä ihmisiä ja mieletön jokimaisema! Suositellaan lämpimästi.